Gå till innehåll
Karlstads Ridklubb
Karlstads Ridklubb

Regler för fotografering

Regler för fotografering och filmer

Användande av mobiltelefon

Vi är i stallet för att vi gillar att umgås med hästar och vill lära oss att förstå och ta hand om dem på bästa sätt. I kontakten med hästarna behövs inte mobiltelefoner och det är viktigt att komma ihåg. Lagar och regelverk ställer höga krav på en ridskoleverksamhet och på en ridanläggning. Detta för personers och hästars säkerhet, men också för personers integritet. Av dessa skäl gäller därför att du ska begränsa användande av mobiltelefon på vår anläggning. Det är inte tillåtet att använda mobiler vid hantering av hästar och ridning.

Film- och fotografering samt publicering av bilder och filmer

På Karlstads ridklubb filmar och fotograferar vi vid ridning ur ett lärande syfte och för att skapa positiva minnen. Vi respekterar och behandlar varandra väl. Du får filma och fotografera på anläggningen, men måste respektera andra och att alla inte vill synas på bild eller bli inspelade med ljud. Du får inte spela in med bild/ljud eller fotografera om du inte fått tillåtelse från alla som syns eller hörs. Karlstads ridklubb värnar om sina medlemmars integritet för att alla ska känna sig trygga på anläggningen.

Bilder och filmer som är tagna på Karlstads ridklubbs anläggning som innehåller någon annan än dig själv får endast publiceras om du fått personernas tillåtelse samt ridskolans tillåtelse för bilder eller filmer på hästar eller ponnyer, annars får bilderna endast användas för eget bruk. Eget bruk betyder att du bara får ha den i din telefon och inte skicka den vidare till någon eller lägga ut på sociala medier, tex TikTok. Tänk på att det även gäller din ridlärare, hästar eller ponnyer från ridskolan och de som kommer med i bakgrunden. Att spela in eller fotografera någons misslyckande är inte ok.

Det kan vara svårt att säga att man inte vill vara med på en film om en kompis frågar. Du kan alltid få hjälp med det av din ridlärare eller prata med någon i ungdomssektionen eller styrelsen. Ridskolans personal har alltid rätt att säga nej till fotografering och filmning.

Om dessa regler inte följs så kan totalt förbud behöva införas för inspelning och fotografering. Övertramp i sociala medier ska anmälas till verksamhetschef eller styrelseordförande, som beslutar om åtgärder. I allvarliga fall kan det i förlängningen innebära avstängning.

kameraobjektiv


Publicerad: 2023-11-15

Senast uppdaterad: 2024-03-08

Författare: Nils Lidén

Besöksadress

Bråtebäcken 210
65639 Karlstad

Postadress

Karlstads RK - Ridsport
Bråtebäcken 210
65639 Karlstad

Kontakta oss

054-22 44 280
ridskolan@krk.se


webmaster@krk.se