Gå till innehåll
Karlstads Ridklubb
Karlstads Ridklubb

Vilka är det som jobbar på Karlstads Ridklubb? En kort presentation följer här:

Stallpersonalen består av Tommy Högkvist (stallchef) och Hanna Andersson. Stallpersonalen svarar för mockning, in- och utsläpp, fodring, viss skötsel av lektionshästarna samt visst underhåll av anläggningen med omgivning.

På kansliet arbetar Maria Willman sedan 1 januari 2019 med fakturor, bokföring, ekonomisk resultatrapportering mm.

Klubbens instruktörer sköter lektionsverksamheten, klubb- och träningstävlingar, helg- och lovaktiviteter, utbildning av ryttare med egen häst samt tillridning av lektionshästarna:

Malin Stenson (verksamhetschef fr o m juli 2019):
Hon kommer närmast från Sörmons ridklubb där hon började hösten 2005 som ridinstruktör level II och sedan hösten 2007 som ridskolechef.
Uppväxten tillbringades på Kristianstad ridklubb och senare hos Elisabeth Lundholm i Flyinge. Parallellt var jobbet på Simrishamns Lantmäteri en viktig uppgift. Våren 1991 packades bil och släp för resa mot Tyskland. Här blev det både hästjobb och en tjänst på Mätningsbyrå. Under åren tog hästarna över och hon utbildade sig till Pferdewirt schwerpunkt Reiten. Intresset för undervisning med elever med funktionsvariationer har alltid varit stort och därför blev det även utbildning till Ergotherapeut. I Tyskland blev det vid olika anläggningar framförallt utbildning elever och hästar. I början av året 2005 återvände hon till Sverige och fick en tjänst på Sörmons ridklubb.
Fritiden ägnar hon åt sina hästar och många helger tillbringar hon på hundutställningar tillsammans med två röda irländska settrar.

Anki Winberg:
Ridinstruktör på KRK fr o m mars 2018.
Efter gymnasiet började Anki praktisera på Jutagårdens Kursgård-Ridskola. Där bedrevs tävlings- och träningsverksamhet, uppfödning av ponnyer och galopphästar, avelshingstar och ridskola.
Anki är utbildad SRL II på Strömsholm och har varit anställd på flera ridskolor i landet. Under 2017 har hon genomfört ledarutbildning: Funktionsnedsättning och delaktighet steg 1 och 2.
Anki har tävlat i hoppning och fälttävlan.

Maria Persson:
Ridlärare på KRK sedan vårterminen 2007. Maria är utbildad SRL III, har hippologexamen, har genomgått fortbildningsutbildningen EuroRide för ridlärare i Europa samt har universitetskurser i pedagogik/ledarskap samt företagsekonomi. Hon är dessutom D-banbyggare i hoppning. Maria har mångårig yrkeserfarenhet från ridskoleverksamhet och undervisning. Hon är själv aktiv ryttare och har två egna hästar, Rioja som är en egen uppfödning samt Lousino I. Maria tävlar i hoppning upp till 130 och har med tidigare häst även tävlat i dressyr upp till msv. Maria driver vid sidan av arbetet på KRK ett eget företag med utbildning av ryttare i dressyr, hoppning och tömkörning. År 2018 utsågs Maria till årets ridlärare och fick ta emot pris i samband med ryttargalan i Stockholm. Fr o m höstterminen 2021 t o m vårterminen 2022 arbetade hon 2 dagar i veckan som ridlärare för Real gymnasiet.

Matilda Landsberg, Emma Berg och Elsa Hofvander har hand om lektionerna på söndagar.

Publicerad: 2022-11-18

Senast uppdaterad: 2024-04-14

Författare: Nils Lidén

Besöksadress

Bråtebäcken 210
65639 Karlstad

Postadress

Karlstads RK - Ridsport
Bråtebäcken 210
65639 Karlstad

Kontakta oss

054-22 44 280
ridskolan@krk.se


webmaster@krk.se