Gå till innehåll
Karlstads Ridklubb
Karlstads Ridklubb

Anläggningen

Karlstads Ridklubbs anläggning

Klubbens anläggning togs i bruk 1991. Den är belägen i Alsterdalen, ungefär en mil öster om Karlstads centrum. Anläggningen rymmer stall, manege samt servicedel, allt under ett och samma tak.

Anläggningen och ridskolan är självklart kvalitetsmärkta. KRK blev den första klubben i distriktet som uppfyller kvalitetskraven från 2014.

Läs om vad som gäller för parkering på anläggningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den isolerade manegen med fibersand är 24x76 m, har läktare och en separat domarläktare och är utrustad för ryttare med funktionsnedsättning. Manegen går att hyra för till exempel hundtävlingar. Servicedelen har omklädningsrum, teorisal och ett mysigt uppehållsrum med soffor och serietidningar på nedervåningen, och på övervåningen finns cafeterian med utsikt över ridhuset. Övervåningen är tillgänglig via trappor eller hiss.

Tävlingsgäster och andra besökare kan hyra en av de tjugo boxarna i gäststallet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., byggt år 2000.

För ridning finns förutom manegen en paddock (20x60m) samt en större ridbana som av KRK-are kallas Vallen. Både ridhuset och Vallen används som tävlingsbanor under året. Dessutom finns ridvägar i anslutning till anläggningen som kan utnyttjas året runt för ridning. Eller varför inte för löpning, med eller utan följehäst!

Här finns flygfoton med uppmätta rid- eller löprundor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När vi ordnar tävlingar har vi särskilda regler för hur man parkerar och hur hästar och människor kan röra sig på anläggningen på ett säkert sätt: Anläggningsskisser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vägbeskrivning (Latitud: N 59,4072, Longitud: O 13,6100):

Kollektivtrafik: Buss 501 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. mellan Karlstad och Väse stannar vid hållplats Alster cirka 1200 m från anläggningen.

Från Oslo/Göteborg/Karlstad: Kör motorvägen (E18) genom hela Karlstad. Efter Universitetsmotet kör cirka 2 km och sväng av mot Alster/Alsters Herrgård. Sväng höger och därefter höger igen vid skylt "Ridskola". Kör över bron, sväng vänster vid skylt "Ridskola" och kör 600 m fram till anläggningen.

Från Stockholm/Kristinehamn: Efter Skattkärrsmotet kör cirka 2 km och sväng av mot Alster/Alsters Herrgård. Sväng höger, och därefter vänster vid skylt "Ridskola" och kör 600 m fram till anläggningen.

Grå kvadrat 10x10

Publicerad: 2022-11-15

Senast uppdaterad: 2024-02-19

Författare: Nils Lidén

Besöksadress

Bråtebäcken 210
65639 Karlstad

Postadress

Karlstads RK - Ridsport
Bråtebäcken 210
65639 Karlstad

Kontakta oss

054-22 44 280
ridskolan@krk.se


webmaster@krk.se