Gå till innehåll
Karlstads Ridklubb
Karlstads Ridklubb

Ellen Åkerlund

Ellen Åkerlund

Hej! Jag heter Ellen Åkerlund, detta blir mitt tredje år i usek och i år sitter jag som ansvarig för webb och marknadsföring/samarbete

Född: 15 April 2005

Hästbakgrund: Jag har alltid haft ett intresse för hästar, min mamma har haft egna hästar tidigare och det blev då naturligt att även jag skulle börja rida. Jag började på 4H gården i Karlstad när jag var ca 2 år gammal, efter några år bytte jag till KRK. Under somrarna hyrde jag även en ponny som heter Riverton, han tog jag med till min sommarstuga. När jag var ca 10 år gammal började jag även rida på Bergstorp, där hade jag en delfoderponny som hette Prosten, han red jag 4 gånger i veckan. Efter ett par år köpte jag sedan Prosten och började även satsa mer på ridningen, framför allt hoppning! 2022 lät jag min älskade ponny gå i pension och köpte i stället en storhäst. Jag har bara haft min storhäst i 6 månader, så vi lär fortfarande känna varandra men har som mål att få en rolig tävlingssäsong 2023!

Riddag/ tränare: Jag rider privat träningar för Malin Stensson i dressyr och är även med i privat-hopptrimmet på onsdagar för Maria Persson. Utöver ridskolans lektioner tränar jag för Daniel Bergkvist och Emelie Johansson.

Roligt hästminne: Ett minne jag kommer ihåg starkt är somrarna med Prosten, vi litade 100% på varandra och galopperade barbacka över stora åkrar under solnedgången! Somrarna innehöll även mycket bad med hästarna och långritter med fika!

Favvohäst: Självklart gillar jag ju min egna häst Elmer mest av alla, men av ridskolans hästar tycker jag om Cascaya!

Familj: Jag bor i en lägenhet i Klara tillsammans med min mamma Annika. Med oss bor det även en hund som heter Molly och även två kaniner som heter Laban och Hjördis. Jag har även en bror och en pappa, men dom bor tyvärr inte i Sverige längre.

Skola: Jag går tredje året på naturbrukslinjen inriktning djurvård, på Lillerudsgymnasiet.

Fritid: På fritiden spenderar jag mycket tid hos min häst Elmer, eller tränar med min hund, och när det finns tid över tycker jag såklart om att hänga med kompisar.

Vi ses i stallet!

Publicerad: 2022-12-28

Senast uppdaterad: 2024-02-14

Författare: Nils Lidén

Besöksadress

Bråtebäcken 210
65639 Karlstad

Postadress

Karlstads RK - Ridsport
Bråtebäcken 210
65639 Karlstad

Kontakta oss

054-22 44 280
ridskolan@krk.se


webmaster@krk.se